Ta vare på såpene dine!

29 nov 2022

Hvordan kan du best ta vare på såpen din?

Har du opplevd at den nye såpen du har gledet deg til å bruke blir til en klissete klump i såpeskålen? At den smuldrer opp til nesten ingenting på dusjhyllen? Det kan være veldig frustrerende når man har investert i en kvalitetssåpe!

Men ta det med ro, her får du noen gode råd for å få såpestykket til å vare så lenge som mulig. Først må vi si at de nevnte problemene er helt naturlig og har ingenting med kvaliteten på såpa å gjøre. Alt handler om fuktighet!

Selv om såpe og vann hører sammen må såpen få hvile mellom slagene, så det første du må gjøre er å sørge for at såpestykket får ligge et sted hvor vannet renner godt av. En tett såpeskål vil samle opp vann og såpestykket blir ødelagt. Det finnes flust av flotte såpeskåler der ute, og det kan være vanskelig å velge, så de første du kan velge bort er de hvor vannet har mulighet til å samle seg opp. Våre bambus såperister fungerer kjempe bra, og er et bærekraftig og godt valg. Vil du ikke ha såpe på servanten, legg en klut under!

Så er det dusjen. Der er det ofte en skål med hull og da burde såpen klare seg fint, men den gang ei. Det spruter vann på såpa og du får den samme effekten som i såpeskålen, bare at vannet kommer ovenfra. Dette går fint om man bor alene og såpestykket får tid til å tørke opp, men med flere i huset vil det som regel bli mye fuktighet i dusjen og såpen løser seg opp. Vi anbefaler da å ha en egen såpeskål man tar med seg inn og ut av dusjen, og lar såpen få tørke utenfor dusjen til neste gangs bruk.

En såpepose vil også gjøre sitt til å forlenge levetiden på såpestyket. Den holder såpen tørr når man henger den opp, i tillegg til at man bruker mindre av såpen når den brukes i såpeposen. Dessuten gir sisalfibrene en deilig, og behagelig skrubb, og øker blodsirkulasjonen.

Levetiden til såpene vil også variere utifra innhold og lagringstid. En olivensåpe som er lagret i feks. ett år vil være skikkelig hard og holde seg bedre enn en mykere såpe med kortere herdetid. Uansett må du ta godt vare på såpene dine sånn at du har de til de er brukt opp.

Samle små såperester i en såpepose så får du brukt de opp til siste bit.

Mvh 

0 kommentarer

Send inn en kommentar